打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 【討論】樂古作為官方推薦論壇 應否禁止 啟示錄 BUG位發佈

關閉 [複製鏈接]
BUG萬歲a"a
回復

反對!
Froum 應該係比玩家或者用家討論嘅
雖然Nakuz係官方認可,推薦的Froum,但係我地就係唔係一定要唔比d人 ...
芥辣washabi 發表於 15-8-2010 03:17

Bug是指漏洞,
本應就不該放在論壇,
更何況是官方推薦論壇?
-----------------------------------------------------------------------------
識相點,
把BUG位的事收在心裡,
然後丟給Nexon海外部吧。
回復

正方 支持,因為在啟示錄地圖進入BUG位,是會影響遊戲的公平(如:排名)

已經影響左   唔洗講唔講2邊 同發外掛既意思一 樣   仲洗嘈咩?_?
回復

正方 支持,因為在啟示錄地圖進入BUG位,是會影響遊戲的公平(如:排名)

已經影響左   唔洗講唔講2邊 同發 ...
o綠茶o 發表於 15-8-2010 06:54

咁岩俾我見到你a_a(離題)
支持發服bug位!!!!!!!!!
回復

我又做反方,點解我之前已經講左
回復

何等歪理
--------------------------------
BUG
到底點解會叫做BUG?
bug係程式既一種漏洞或瑕疵
即使係設計者唔係故意設計一個bug出黎比你班衰仔去用bug
你班衰仔為左自己利益 唔靠自己實力
剩係識入bug 有_用?

簡單而言用bug等同使用外掛 同樣係旁門左道
同樣係破壞緊一隻遊戲既平衡性 公平性

樂古作為一個官方認可既討論區
不論是否啟示錄 BUG位
理應所有BUG都禁止在樂古發報
我地係咪應該挽回一下官方對樂古既信心?

根據版規B6
b6
        討論/發佈/請求 外掛/Bug
        Bug不包括殭屍模式之Bug位
        禁止訪問(14日)
討論/發佈/請求 外掛/Bug 而Bug卻不包括殭屍模式之Bug位 何等諷刺?
這條規版也應該是時候需要修改
修改為任何討論/發報/請求 外掛/Bug 禁止訪問(14日)
同樣是bug卻不能一視同仁
這條規 等同荒廢

拜託
有份投反對果百幾位會員
我真心恥笑緊你地
點解可以無實力到要靠bug先可以保得住條命先可以贏?
點解可以為左自己既利益 一己私慾
去將不合理既事情 不正確既事情 統統合理化?
即使投反對票既人多 又如何?
呢d就係 所謂正確既答案?
回復

呢個問題真係好難搞
有d人話比好討論BUG
有d人又大力支持
(上面全部廢話5洗理)
但作為玩家ge我
覺得BUG只係game ge漏洞
如倉庫火併ge上天BUG
但上左BUG玩晒?
答案係:5係
當你玩c時只有你先可以BUG?
c都可以架
咁雙方都可以公平遊戲
當你玩一般ge刀仔戰時上BUG以為有對友守住就無敵?
錯!其實5單只得一個BUG位係恐怖家屋頂都有個
好啦,講左咁多廢話之後
我認為BUG5會對遊戲造成太大影響
so,我做反方
回復

討論結束
看來各位對 BUG位 也有不同的見解

所以,我會另開一帖
再一次看看大家對遊戲中部分的 地方 進行表決
回復