查看: 3519|回復: 20
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] (重酬‧已有成功例子)請各位介紹一首感謝老師既歌

如果各位能提供"令我感到滿意"的歌,一首即送30樂點!

請各位介紹一首感謝老師既歌

========================================================
成功例子:#4,#7,#10

回復

Within Temptation - Memories~
我段FW片都係用呢首歌做BGM
回復 支持 反對

真係一首好正既歌,
只係同我段片既風格好唔同,首歌好高音(激昂),如果加落去,就會拉低"Memories"既韻味,變到牛頭唔搭馬咀
回復 支持 反對

you raise me up

十分岩用
回復 支持 反對

隱形的翅膀?????!!!=.=

Forever Young 都OK,有童聲版(FOR 其他)
回復 支持 反對

日本濱崎步首WHO唔錯-,-
日文來的- -我覺得會幾岩...掛...D音樂,,,
回復 支持 反對

1)Nickelback- Photograph   回憶過去
2)Rick Astley - Never Gonna Give You Up   暢說現在
3)Josh Groban - You Are Loved    感謝老師
4)Aerosmith - I Don't Wanna Miss a Thing    最後雜錦相   整好少少d人一定會喊
回復 支持 反對

#4,感謝,好歌一首@@已傳30樂點給你,
#5,隱形的翅膀雖然幾好聽,但係意思上唔配合我段片,sorry
#6,其實首歌講咩==?
#7,Aerosmith - I Don't Wanna Miss a Thing,好歌,頭幾首唔太配合段片,唔好意思,再傳30樂點比你

其實可以的話,有中文歌就最好(廣東話,普通話都ok),不過如果其他文都冇所謂,
最重要係配合我段片既意念(如果你有更好的意念請提出,必定有重酬!謝!),
不過其他文最好講下首歌講咩,我聽唔明--""
回復 支持 反對

你諗住用咩software整_.?
回復 支持 反對

UM.....
係我既觀點下,我比較唔鐘意將個場面搞到傷感

1)F.I.R - Fly Away (勵志的,尋夢既歌)
2)郭靜+張韶涵+范瑋琪 - 仨人 (講友情的)
3)蕭敬騰 - 活著 (睇睇歌詞,入面既"誰",換做唔同既人物,可以表達唔同既情)
4)F.I.R - 飛行部落 (我都係傾向用勵志既歌)

可能同你本來既諗法有D出入
但亦不妨參考下^^
回復 支持 反對