查看: 8956|回復: 41
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 錢從何來?

夢之日日通漲
eg:一日間低s可以由150m->180m
好多人幾e身家,又有好多人係咁買防爆去"爆錢",但佢地d錢點黎
乜一日可以(生產)到咁多$比佢地洗咩??
想看看大家既看法~
回復

打天毛賣錢........
回復 支持 反對

v____v
呢個問題
就要問反果d放精的人了??
真系好無奈v__v
e+d物價升成甘...
一定冇新手肯玩啦
回復 支持 反對

係架啦
好彩我都留定少少錢
準備遲d再戰市場

其實漲價係要多謝一班係入面掛商
同埋出面收野ge人
掛商的推價放
而收的又不斷為達求目的
也推高價來收
不斷淘汰敵不過價格變動的玩家
回復 支持 反對

其實大家唔係好明我既問題
我係想知d錢點"生產"出黎~
eg:打毛賣出去,已經係洗錢既過程

點解日日有人去洗幾千m升卡,但佢地只係買賣收點賺返d錢黎
咁最初d錢係邊到飛出黎呢???
回復 支持 反對

哈~你可想而知 岩b一場都有4m7 咁1000人次都4700m la =-= 一日都唔止咁少人打 仲有+埋d 掉出黎架錢~放下武器咁 d錢咪咁來lo~
回復 支持 反對

賣點數
回復 支持 反對

哈~你可想而知 岩b一場都有4m7 咁1000人次都4700m la =-= 一日都唔止咁少人打 仲有+埋d 掉出黎架錢~放下武器咁 d錢咪咁來lo~
只有你不知道 發表於 3-4-2009 10:00

一日一次人千打暗b , 假設每小時41.666666(無限個6)人打緊 (1000除24)

而每個人又帶住兩個新手就有83.3333333(都係無限個3)人

咁每小時就有80幾條友係右側搵位?

再做人性化d既假設,每人有8小時睡覺,6小時上學

24-8-6=10小時

冇可能玩哂10小時,我計你有5小時上線

咁1000/5=200人

200人再帶住兩條新手,200*2=400人

嗯,原來右側經常性有400人「以上」係度搵位

400人/6 (有6個分)(大地唔計)

66.666666666666666666.....7

每小時,每分流起碼有66.6666666666666666666.....7人!?

掛商既叫賣既,快d去右側呀.....好多人係度呀
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

9# lam202aa
L妹乖乖 (摸頭

家陣分明有人做市......但係做得泥又有價有市E下先死

發動罷買,俾d奸商知道咁高價冇人買,個價就會自行回落架喇~
(話說我成個月都冇行商街了......)

回復 支持 反對