查看: 49255|回復: 233
打印 上一主題 下一主題
收起左側

「日本」Tommy Heavenly6 11首MV!! (新增4 個新mv~TH6 x TF6)

Tommy Heavenly6
新album『Gothic Melting Ice cream's Darkness Nightmare』全11首MV!!

【初回限定】                            【通常版】
Papermoon

Unlimited Sky

I'm Gonna SCREAM+

Pary

Heavy Starry Chain

Hey my friend

Lollipop Candy♥BAD♥girl

Wait till I can dream

I♥Xmas

Ready?

swear

新增四個有兩個唔同版本既mv!!!

Leaving You (heavenly6 Ver.)

Wait For Me There (heavenly6 Ver.)

Leaving You (february6 Ver.)

Wait For Me There (february6 Ver.)

搵到d 關於tommy 既資料
川瀨智子 Kawase Tomoko
川瀬智子(本名:奧田智子 舊姓:川瀬)是日本歌手。京都府出身。別名為Tommy(トミー)。因特別的嗓音與標準的英語,她曾是the brilliantgreen(綠樂團)的主音,亦同時以 Tommy february6 及 Tommy heavenly6 的別名發展她的歌唱事業。

Tommy February6
Tommyfebruary6 這是川瀬智子創造的一個人物project,用自己的生日來命名,但因Tommy仍保有一些女孩子的俏皮,因而於2001年以TommyFebruary6的身分重新出現、從事個人活動。並不是單飛,也不是綠樂團解散,Tommy純粹只是想要嘗試不同的路線。2002年2月6日發行首張同名專輯,2003年2月6日又再度復活。改頭換面之後的Tommy戴上了她最愛的塑膠框眼鏡,唱起復古的英國曲風,帶些俏皮可愛。勇於嘗試變裝,舉凡啦啦隊、護士服、英國女學生等不勝枚舉。可愛的Tommy穿上了啦啦隊服,纖細而修長的小腿令人眼睛為之一亮。擺脫了先前在綠樂團的頹廢形象,轉而走向清新脫俗的樣貌,甜美的笑容與歌聲足以治癒人心。

Tommy Heavenly6
現Tommy有另一身分為Tommy Heavenly6,於Tommy February6復活之際出現了(2003年)與TommyFebruary6完全相反的一面,脫下了眼鏡、唱起了Rock、穿起了Punk、表情都變得 cool起來,學起搖滾歌手的擲結他。不再是粉紅色風格,而是黑色風格,變成較為類似Rock Pop的歌手。至於2005年11月30日發表的♥Lonelyin Gorgeous♥ 這單曲不知是不是 Tommy February 6 的絕響了,但現在都是 Tommy Heavenly 6這身份出碟的了,不管用誰的身份,Tommy 的嗓子都依舊十分甜美。

我中意Tommy Heavenly6 多d...我係中意佢唱 rock,
同february6 既風格唔同...佢做得太過可愛喇...-口-
勁中意Heavy Starry Chain 既做型♥♥

支持下喇!!!!!

評分

參與人數 1樂點 +40 收起 理由
denny20011325 + 40

查看全部評分

回復

1個帖子最多8個mv 下次留意了

又真係幾令女既e_e  第1首叫鼓手扮大熊-,-

佢係外國妹定咩 其實  唱好似日文

但個樣係鬼妹

佢d mv 次次搵d隊員來搞-,-

有個扮白雪公主/_\
回復 支持 反對

2# denny20011325
下次會留意了...
佢係日本歌手黎嫁@@v
好中意佢既打扮...
比我搵到Lonely in Gorgeous 既mv 了...
冇人回...

-------------------------------
想變精華呢:lol
回復 支持 反對

冇人回你我回你[[onion_57]]
Tommy真係好令女~
唱歌又好聽[[onion_61]]

1個帖子最多8個mv 下次留意了

又真係幾令女既e_e  第1首叫鼓手扮大熊-,-

佢係外國妹定咩 其實  唱好似日文

但個樣係鬼妹

佢d mv 次次搵d隊員來搞-,-

有個扮白雪公主/_\ ...
denny20011325 發表於 7-3-2009 20:45

第一首個鼓手係扮獅子~
佢地扮緊一個童話既造型~
係咪叫 綠野仙蹤 呢= =
回復 支持 反對

4# cks20061
太耐冇黎依區仲諗住會冇人回...
你幫我回左真係好感動...T_T
佢d 歌真係好好聽呢..
依家都開始慢慢聽february6 既歌...
之前覺得february6 既唱風太可愛唔岩我...
比較中意heavenly6 既rock 呢..
回復 支持 反對

4# cks20061
太耐冇黎依區仲諗住會冇人回...
你幫我回左真係好感動...T_T
佢d 歌真係好好聽呢..
依家都開始慢慢聽february6 既歌...
之前覺得february6 既唱風太可愛唔岩我...
比較中意heavenly6 既rock 呢.. ...
波子* 發表於 15-3-2009 19:12

但係兩種我都咁仲意聽喎~
哈哈哈[[onion_73]]
回復 支持 反對

6# cks20061
依家中意聽love is forever 同Lonely in Gorgeous
我中意love is forever 既mv 呢..
影得tommy 太可愛喇>3<"
依家february6 同heavenly6 都混埋一齊聽..
一時rock 一時可愛都幾好
回復 支持 反對

7# 波子*
我都係混埋聽~
因為我都懶得分[[onion_26]]
回復 支持 反對

8# cks20061
琴日d 同學聽到我播tommy 既歌,
佢地都話好聽~~
今日運動會又播下tommy 姐既歌先
回復 支持 反對

運動會播...