查看: 8709|回復: 83
打印 上一主題 下一主題
收起左側

上次去完條女屋企之後....

呢排經常亂諗野.....

事情係咁

本身我係讀IVE不過因為英文本身我有90幾分 絕對肯定

但因為番唔夠學而定我0分之後 我就冇心機番 直到而家

打算番M記搵錢

上次係條女到食飯佢呀嗎問我唔洗番學咩呢排

條女就話佢唔番啦 佢話出黎做M記

之後就比佢呀媽話

你唔同我個女呀 你係男仔黎應該讀好D;書學番D手藝

果陣我全情冇望到佢呀媽 係唔知點望....

到走果陣我就諗

我而家話做M記 係搵到錢去玩

咁過多3年同條女結婚果陣點

唔通要佢陪我過住D冇錢既生活?

我呢排就有好多念頭想同條女散等佢搵到個比我更好既男仔黎養佢....

我試過問過佢如果我同你要過住冇錢既生活 你仲鍾唔鍾意我

佢就話 唔緊要啦 只要住到食到就得

佢講就咁講但我良心過意唔好.....

唉.....

呢排我同佢去街因為食飯用完錢又冇零用錢

搞到條女係咩都請我...網吧打機

陪佢打通頂 佢仲要係ok買野食上黎請我食

之後係kfc等佢放工 佢一食lunch就拎少少野黎比我食..

我發現我真係好冇用.....佢番工累都陪我傾左電話先就算我叫佢訓

佢都話唔制 要陪我 話驚唔陪我 就會有其他女仔借D易搶左我

果陣我唔知喊定笑好....

而家我對住條女都有少少自卑.....

評分

參與人數 1樂點 -2 收起 理由
WiNDS*自由之風 -2 戀版吧, 祝福你與你女友

查看全部評分

回復

如果我是你, 上天還給我機會的話, 我會洗身革面重新做人, 不會讓人再看不起.
回復 支持 反對

m記人工咁低
做黎做咩?
無學歷就去車房,裝潢,髮廊,還有好多好多(再唔係就半工讀 讀d學歷返黎做文員)
做住學徒先 初初係得幾千蚊 但你涯得過升做師傅既話1個月 1萬~2萬 唔成問題
係睇你有無耐心(升師傳既話 最小都係半年ja 當然 呢d野視有無天份 老闆好唔好人)
老實講句 m記無前途 人工小 拾頭拾尾做收銀 個個個都識啦
但你有一門手藝唔怕無人請wo 師傅級既話人工又多d
回復 支持 反對

你有個對你咁好既女友..好好珍惜佢!!
回復 支持 反對

你條女對你咁好~
你就讀返好d書~遲d賺錢養佢啦
回復 支持 反對

原帖由 chk2014 於 10-4-2008 03:13 發表
m記人工咁低
做黎做咩?
無學歷就去車房,裝潢,髮廊,還有好多好多(再唔係就半工讀 讀d學歷返黎做文員)
做住學徒先 初初係得幾千蚊 但你涯得過升做師傅既話1個月 1萬~2萬 唔成問題
係睇你有無耐心(升師傳既話 最小都 ...

認同,做m記 係d學生同d人搵暑期工先做
正常係就搵其他工搵多d錢
搵唔到,咪搵多份兼職頂住先
回復 支持 反對

其實搵份更好已經得

M記人工真係太低
回復 支持 反對

你依家可以讀好D書先
Eg:lve
之後有時間就做part time,,馬會電話都唔錯,41$=1h
我知到讀ive勁的話可以上大學

+oil
回復 支持 反對

有個咁好既女朋友汁到啦.........
繼續讀返書啦...
回復 支持 反對

咁你就應該要生性D啦..唔好衰比你女朋友個老母睇
回復 支持 反對