打印 上一主題 下一主題
收起左側

步兵國兵堡文明特色(新手必看 中了別棄吧..)

回復 31# 的帖子

對新手有可能比你 有時間儲到
對識玩既人而言 好快就會睇穿
你儲3隊既時間  造成 4打3既情況 好多時 到你出果陣  一係唔係比人封左你路  合兵打單拖  你3隊都冇用   
第2個可能就係你出果陣已經死左一個同盟了    都係果句= = 以法既步速..................
識玩既人   都知道冇必意龜係 城入面 3隊先出
你一隊一隊咁出 配合得好  自然就會唔係 龜係 城內面 都 可以 累積到兵
重點是配合

回復 支持 反對

哥德係驚劍,一隊條仔等於3,4隊哥德
拜占都唔夠條仔抽 - -

回復 支持 反對

回復 14# 的帖子

咪理佢地,快
回復 支持 反對

原帖由 §膠浩§ 於 31-3-2008 14:33 發表
哥德係驚劍,一隊條仔等於3,4隊哥德
拜占都唔夠條仔抽 - -

講真 條仔一隊已經夠封哥德了
拜占無論點 都係【夠】條仔打 原因 拜占高血過條仔
回復 支持 反對

原帖由 小豪仔Jacky 於 1-4-2008 16:32 發表

講真 條仔一隊已經夠封哥德了
拜占無論點 都係【夠】條仔打 原因 拜占高血過條仔

象高血過奴隸
誰勝?
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

回復 37# 的帖子

何謂打贏?  殺到距隊兵定爆到距堡?        後者冇可能
再者 阿之生兵唔會快得過條好多  條如果唔過半場 等 阿之黎攻既話   阿之行得比條快既優點
唔會發揮到      如果條 要壓過半場 進攻既話  4隊左右壓過去   就算5隊阿之壓過黎都打得贏
(設兩者都帝左)  換兵起黎都係有著數     打到出村 之後 兩個實力邊個高 更加係唔洗講啦     
  =   =+    (如果 阿之係e個時候5隊係過黎 偷打你既話 都唔怕 ..... 封好出面位 又有個射程超遠堡幫射.... 睇下邊個死先~1個 0+4遠防   1個2+4 遠防 個堡又差左一千血 )

回復 支持 反對

回復 35# 的帖子

有心機砌下人牆  半隊左右塞得好條路已經夠  反正距唔知要送幾多隻 先打得開一個破口....
所以用人數上優惠黎講條好過拜     不過拜勁在以距既速度= =等你出黎再包圍秒殺你都得
反而e種  無形既封法   比條重可怕.... 出又唔係 唔出又唔係

(灰心mode)  哥德真係幾垃圾.基本上玩距都冇咩技術可言................控兵 出兵 搞到手都軟    合戰果陣做盾擋近戰 但自己都係好似送咁....
成日都係 贏勢輸kills      搞到人地d近戰鬼咁快帝....  跟住又比人打反擊玩死................

回復 支持 反對

原帖由 eyab34 於 1-4-2008 12:03 發表

象高血過奴隸
誰勝?

如果在海路
奴隸只要2隊就可以頂到無論有無上帝的象海了
所以奴隸係win硬
如果係出面的話可能要2隊半因為如果(上了帝)波象海用包圍
分分鍾俾sm番轉頭
未上帝照番2隊夠了
回復 支持 反對

原帖由 小豪仔Jacky 於 2-4-2008 16:10 發表

如果在海路
奴隸只要2隊就可以頂到無論有無上帝的象海了
所以奴隸係win硬
如果係出面的話可能要2隊半因為如果(上了帝)波象海用包圍
分分鍾俾sm番轉頭
未上帝照番2隊夠了

改返個原因     
回復 支持 反對