樓主: ppg12345678
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[原創] 1.0 綠亞外交戰-打得最好既一場

關閉 [複製鏈接]
只能用神手形容樓主
回復 支持 反對

2個字囉.....神手=.=仲要拎上黎...仲唔係神...神經個神
回復 支持 反對

原帖由 fungcd 於 2007-5-29 00:03 發表
2個字囉.....神手=.=仲要拎上黎...仲唔係神...神經個神

因乜解救?
我想表現自己打外交戰既一面,而唔係表現自己打4V4
回復 支持 反對

建議樓主去選中國外交部長職位
回復 支持 反對

原帖由 Mark0716 於 2007-5-29 13:50 發表
建議樓主去選中國外交部長職位

咁樣既人走去做中國外交部長,我看我中國必亡了
回復 支持 反對

實在無耐性睇....

有個人問  "做朋友"??問左不下50次。
外交手段????不外乎個煩字。
與其說你外交手段好。不如話自已技術不佳更好。
有d似古代d擦鞋太監,甘樣玩,贏左都好無意思.....仲要打甘耐,你鐘意的話無所謂。
入面d玩家未升封建,我已經沒睇。你好唔好同我講,睇曬先好批評。
你所謂的  "失勢吸國,控制其它國家",只係你一廂情願。我唔相信一個玩家甘易比你控制到。唔好諗到自已d資源甘偉大,可以控制一個人,兄台,佢地唔係電腦AI啊。可能你d同盟,都暗暗利用緊你ja
淨係睇你個個問做唔做朋友,對一個觀眾來說,已經好難忍受,莫講外交戰....我唔會曬甘長時間慢慢睇。
如果你覺得贏得好安樂,甘就去搵多幾個人陪你玩吧,相信唔會再有人抵得住閣下的外交手段  "煩功"

回復 支持 反對

大家唔好踢爆佢啦, 等佢7 多陣丫麻..
回復 支持 反對

原帖由 Tcc0081 於 2007-5-29 22:02 發表
實在無耐性睇....

有個人問  "做朋友"??問左不下50次。
外交手段????不外乎個煩字。
與其說你外交手段好。不如話自已技術不佳更好。
有d似古代d擦鞋太監,甘樣玩,贏左都好無意思.....仲要打甘耐,你鐘意的話 ...

呢位師兄,你連我點樣控制都冇睇就咁講野,我係咪根本冇可能控制到呢?你都冇睇.你真係好煩
人地貼得上黎,你睇小小唔知頭唔知路上黎回應
真係比你吹漲

你真係唔妥我咁玩,點解要留言玩嘈架,你想表達d乜?

回復 支持 反對

原帖由 ppg12345678 於 2007-5-30 05:44 發表

呢位師兄,你連我點樣控制都冇睇就咁講野,我係咪根本冇可能控制到呢?你都冇睇.你真係好煩
人地貼得上黎,你睇小小唔知頭唔知路上黎回應
真係比你吹漲

你真係唔妥我咁玩,點解要留言玩嘈架,你想表達d乜?

我諗我可以代一代佢表達下...
其實這種玩法冇話唔好,只不過係,你在game度不過是不停叫人同你同盟,而自己就龜足三個鐘...睇人打生打死....
如果你只係team左一個同盟,並且兩個人可以力戰其他6人....咁我就會話你打得好....但係...你自己唔通見唔到....後尾你地4個打8p一個都攻唔入...要到最後佢冇晒資源先贏到.....

你所謂既"外交"並無任何戰略技巧,純粹是不停打字叫人同你同盟,如果你話在呢場game入面邊個做到有戰略性既"外交",我會話,勉強係8p,因為佢認為7p會打佢,所以打算轉而攻佢,之後才打其他人(佢呢個舉動好大程度上改變左當時既形勢),雖然佢後尾輸,但係佢呢個舉動才是真正有戰略性的策略...

如果你仲係唔明我講咩,仍然覺得你既做法係值得炫耀既話,咁你就繼續吧

回復 支持 反對

原帖由 ppg12345678 於 2007-5-26 23:25 發表
玩外交係講時機,仲有好講智慧(分配同控制),冇人會無啦啦同你做友國,一係比利益人(佢出哂兵,你又唔可以比盡,比盡自己就控制唔到人,比幾多?自己諗),一係就見佢失勢拉黎做fd,好多好多,呢場入面我用哂各種招 (失勢吸 ...

1開始,你差唔多問曬7個人同唔同你做同盟。這個做法,有咩戰略性可言????定係你自已怕死?
如果你真係覺得外交手段好fit,洗咩黑暗時期就講,一開始,成個形勢都睇唔清楚。邊個玩家強邊個玩家弱,你又知?
如果你鼓吹到6個人同你做同盟,7個圍死一個敵人然後同盟勝利,我係咪應該要讚你好神??
外交,連城都未升,仗未開始打。邊個形勢好,邊個形勢劣都未見到,你就問曬全部人同盟or not?你甘樣叫外交手段好嗎???只是怕死,想搵一大班人照住自已吧。
7個問曬,如果你地同盟曬,呢場仲洗咩打落去???你開始時到底有沒為自已留個對手???好彩有人唔肯應承你。
如果個個同你同盟.根本唔洗打。

失勢吸國,你覺得你自已有甘偉大,做到呢樣野?究竟佢失勢同你一隊,定係怕你煩?

仲有,你睇下其它人的回覆,自已用腦諗清諗楚.有幾多個真係讚緊你??????如果你係做得好,我想信其它人會好公道,一定會讚你。點解甘多人彈你串你?你自已有沒反覆諗過?定係你睇完一大堆批評之後.仲一意孤行.覺得自已好厲害.要炫耀。係的話.甘你跟本唔洗post出來.你唔會進步.你只想聽人讚你。唔係想吸收意見。
我的意見唔代表全部.你睇曬所有回覆吧.其它網友的意見加埋的結果,最有說服力

P.S (我好欣賞8p,一打7,不受人影響。)

回復 支持 反對